Lactoperoxidase

Ottimo

Umettante

Lactoperoxidase at a glance

  • Natural enzyme derived from milk
  • Also found in human saliva and mucosal systems
  • Antimicrobial + hydrating action helps restore skin’s microbiome
  • Considered safe as used in cosmetics

Lactoperoxidase description

Lactoperoxidase is an enzyme derived from milk. It is also found in the human body’s saliva and mucosal systems and serves as a defense against surface microbial infection. In the dairy industry, it is used to deter the proliferation of harmful bacteria in milk and milk products. In skin care, lactoperoxidase’s natural antimicrobial action helps restore skin’s surface flora (its microbiome), leading to a healthier, more hydrated look and feel, and an improvement in pore function. Lactoperoxidase is considered safe as used in cosmetics.

Lactoperoxidase references

  • Molecules, May 2021, pages 1–22
  • Antibiotics, April 2020, page 159
  • Enzyme Reseach, September 2014, ePublication
  • Journal of Applied Microbiology, May 2006, pages 1034–1042

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.