Kojyl Methylenedioxycinnamate

Buono

Antiossidante

Kojyl Methylenedioxycinnamate at a glance

  • Derived from kojic acid
  • Has antioxidant properties
  • Also has skin-brightening abilities

Kojyl Methylenedioxycinnamate description

Kojyl methylenedioxycinnamate is an ester of kojic acid, a byproduct of the fermentation of rice to produce sake (Japanese rice wine). So far, there isn’t a breadth of independent research demonstrating kojyl methylenedioxycinnamate’s impact in topical applications; however, existing evidence suggests that it has many of its parent ingredient’s benefits – in particular its antioxidant and skin-brightening abilities. This is an emerging ingredient that we will be watching and will update when new information becomes available. Current use levels of kojyl methylenedioxycinnamate are between 0.1–2%, depending on formulary needs and whether the ingredient is supplied in dry powder form or an aqueous blend.

Kojyl Methylenedioxycinnamate references

  • Pharmaceutical and Biomedical Research, January 2015, pages 1-17
  • Bioorganic and Medicinal Chemistry Letters, May 2014, pages 2,141-2,145

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.