Raphanus Sativus (Radish) Seed Oil

Ottimo

Emolliente

Raphanus Sativus (Radish) Seed Oil description

Raphanus sativus (radish) seed oil is non-fragrant plant oil that's a rich source of unsaturated fatty acids, including oleic, erucic, palmitic, and linolenic, all of which help replenish skin by strengthening its surface against moisture loss. This plant oil also contains potent antioxidants known as flavonoids, including sulforaphane, and is capable of neutralising many types of free radicals before they can damage skin. The antioxidant benefits of this oil are also helpful in keeping other cosmetic ingredients stable in formulas.

Raphanus Sativus (Radish) Seed Oil references

  • Experimental and Clinical Sciences, October 2016, pages 571-577
  • Journal of Advanced Research, May 2016, pages 413-421
  • Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, July 2013, ePublication

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.