Psidium Guajava Fruit Extract

Ottimo

Antiossidante

Psidium Guajava Fruit Extract description

More commonly known as guava, _Psidum guajava_ fruit extract is a rich source of bioactive antioxidants, including gallic acid, catechin, chlorogenic acid, rutin, quercetin, tocopherol, beta-carotene and lycopene. The leaf extract is also a good source of beneficial compounds for healthy skin. Topical application of guava fruit can deliver these valuable antioxidants to skin, assuming the product in question is packaged to keep these light- and air-sensitive compounds stable during use (meaning no jar packaging).

Psidium Guajava Fruit Extract references

  • Journal of Separation Science, October 2017, pages 3,817-3,829
  • EXCLI Journal, September 2015, pages 1,020-1,030
  • Physiology and Molecular Biology of Plants, October 2009, pages 327-334

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.