Polyglucuronic Acid

Buono

Agente filmogeno

Polyglucuronic Acid at a glance

  • Plant-derived or synthetic polysaccharide ingredient
  • Serves as a film-forming agent and has humectant properties
  • Can smooth skin and prevent dehydration
  • Usage levels in cosmetics range from 1–3%

Polyglucuronic Acid description

Polyglucuronic acid is a polysaccharide that occurs in many natural gums. It serves as a film-forming agent in cosmetics and has humectant properties that smooth skin and prevent dehydration. Usage levels of polyglucuronic acid in cosmetics range from 1–3%, the latter being if it’s part of a blend with other hydrators. Although it may be plant-derived, it is often made via bacterial fermentation since this process offers greater yield and quality control.

Polyglucuronic Acid references

  • International Journal of Cosmetic Science, February 2011, pages 1–16
  • Glycobiology, December 2010, pages 1,547–1,573

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.