Passiflora Edulis Extract

Buono

Estratto vegetale

Passiflora Edulis Extract description

The layperson term for this Brazilian-based plant oil is passion fruit, and it’s not a miracle of nature that addresses all kinds of skin concerns. Rather, it’s just one of many good plant oils to improve the look and feel of dry skin. Passion fruit oil has documented skin-soothing properties. It’s also a source of lycopene, and antioxidant common to tomatoes. There is no research indicating passion fruit oil is a good source of vitamin C, though it does contain several antioxidant compounds.

Passiflora Edulis Extract references

  • International Journal of Cosmetic Science, October 2012, issue 5, pages 435-440
  • Planta Medica, September 2009, pages 1221-1226
  • Acta Cirugica Brasiileira, Volume 21, Supplement 3, 2006, pages 55-65
  • Journal of Medicinal Food, Volume 8, Spring 2005, pages 104-106

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.