Maltose

Buono

Umettante

Maltose at a glance

  • A plant-derived sugar that consists of two glucose molecules
  • Hydrates via retention of moisture
  • Functions as a skin conditioning ingredient
  • Also known as maltobiose or malt sugar
  • Has skin, medical, and food applications

Maltose description

Maltose, also known as maltobiose or malt sugar, is a natural sugar that’s often derived from malt, or germinated cereal grain. As a sugar, it’s a disaccharide that’s composed of two glucose molecules bonded together. This disaccharide has food, health and skin care applications. When used in skin care, maltose serves as a humectant and skin conditioning ingredient, helping the skin to retain moisture, ultimately aiding in skin hydration. In food applications, maltose is used as a sweetener. In health applications, maltose serves as a material used to make dissolvable microneedles that deliver substances to skin. In recent studies, maltose was used to create microneedles that delivered retinal and adenosine to the skin in anti-aging procedures. Research has also suggested that hydrolysable sugars, such as maltose, when combined with anti-hyperglycemic agents can help fade hyperpigmentation and improve uneven skin tone when taken orally. Maltose is safe for use in cosmetics in concentrations between .3 and .5% per the Cosmetic Ingredient Review Expert Panel.

Maltose references

  • Archives of Dermatological Research, Feb 2017, pages 217-223
  • Drug Delivery and Translational Research, Feb 2022, ePublication
  • International Journal of Toxicology, June 2019, pages 5S-38S
  • Langmuir, May 2016, pages 5124–5134
  • Principles of Organic Chemistry, 2015, pages 343-370

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.