Hibiscus

Discreto

Estratto vegetale

Hibiscus description

Any of numerous types of fragrant flowers that convey antioxidant ability. According to Natural Medicine’s Comprehensive Database, “The applicable part of hibiscus is the flower, calyx or sepal, leaves, stems, and seeds. Sepal extracts contain significant amounts of vitamin C, anthocyanins, and polyphenols. The sepal also contains the highest concentration of water-soluble antioxidants.” They go on to state that the seed and leaf of hibiscus also contain significant amounts of vitamin E and that hibiscus seeds contain the highest concentration of lipid soluble antioxidants. Despite the impressive research building for various types of hibiscus, it remains a fragrant plant, with some types being notably more fragrant than others. Because fragrance is a source of sensitivity, hibiscus isn’t among the top antioxidants we’d recommend you look for when shopping for skin care, though the fragrance concern is primarily when the whole plant is used rather than isolated extracts, which may be less (or minimally) fragrant.

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.