Glycoproteins

Ottimo

Umettante

Glycoproteins description

"Glyco" means "sugar", so glycoproteins are a type of protein linked to a sugar. They're considered a type of peptide and are naturally present in skin's surface as well as throughout the body. On skin, glycoproteins work with ingredients like glycerine, ceramides, and hyaluronic acids to keep skin intact, smooth, and healthy-looking. They can also enhance skin's natural resilience by reinforcing skin barrier strength. Glycoproteins help other peptides be more soluble in water and within skin, so some products add them along with specific peptides as a way to enhance delivery and stability of the formula.

Glycoproteins references

  • Experimental Dermatology, November 2016, pages 865-871
  • Clinical, Cosmetic, and Investigational Dermatology, December 2013, pages 317-323
  • American Journal of Infection Control, December 2006, pages S98-S110

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.