Glycine

Ottimo

Umettante

Glycine at a glance

  • Amino acid that helps the body create proteins
  • Produced by the body
  • Is a skin replenishing ingredient
  • Chemically is considered the simplest amino acid

Glycine description

Glycine is an amino acid that helps the body create proteins. Chemically, it is considered the simplest amino acid and is found in many peptides. The body produces its own glycine, but it also can be consumed as part of a person’s diet. Applied topically, glycine (as with all amino acids) is a skin replenishing and hydrating ingredient, meaning it helps skin retain moisture for a more youthful look and feel.

Glycine references

  • Amino Acids in Nutrition and Health, August 2020, pages 187-199
  • Current Medicinal Chemistry, 2018, pages 5,512-5,527, ePublication
  • PLoS ONE, February 2018, ePublication
  • International Journal of Cosmetic Science, October 2009, pages 327-345

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.