Glycine Soja Protein

Buono

Antiossidante

Glycine Soja Protein at a glance

  • A mix of proteins from the wild soybean plant
  • Has antioxidant properties
  • Also a moisturizing ingredient
  • Ruled safe as used in cosmetics

Glycine Soja Protein description

_Glycine soja_ protein is extracted from the wild soybean plant, _Glycine soja_ (as opposed to the domesticated version of the plant, _Glycine max_). Like other parts of soybeans, the proteins from this plant have antioxidant properties. This ingredient is also an emollient, helping to condition skin and prevent moisture loss. Among the proteins in soy are albumins and globulins, found in many other legumes, which is the food group soybeans are in. The independent Cosmetic Ingredient Review has ruled _Glycine soja_ protein safe in its current usage, where the maximum concentration of use is 0.9%.

Glycine Soja Protein references

  • SpecialChem, Website, Accessed October 2025
  • International Journal of Toxicology, August 2023, pages 102S-113S

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.