Hydrolyzed Soy Flour

Buono

Umettante

Hydrolyzed Soy Flour at a glance

  • Derived from soybeans
  • Used as a skin conditioning ingredient
  • Also has soothing + antioxidant properties

Hydrolyzed Soy Flour description

Hydrolyzed soy flour is an ingredient derived from soybeans (Glycine soja beans). The beans are ground into flour, which is then subjected to a chemical process called hydrolysis in which water, enzymes, or acids are used to break down the flour into different components. Hydrolyzed soy flour is mainly used in cosmetics as a hair and skin conditioning ingredient, though it also has skin calming properties and antioxidant benefits. Though not as frequently used as the related soy protein, it is considered safe as used in cosmetics, where it’s use level typically ranges from 1–5%.

Hydrolyzed Soy Flour references

  • CoSmile Europe, Website, Accessed July 2025
  • European Commission, Website, Accessed July 2025
  • Food Chemistry, October 2012, pages 2,217-2,225

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.