Glucose Oxidase

Buono

Umettante

Glucose Oxidase at a glance

  • Enzyme that catalyses the oxidation of the sugar glucose to gluconic acid
  • Functions as a skin conditioning ingredient
  • Synthesised by fungi and insects and can be manufactured synthetically
  • Has medical and food applications

Glucose Oxidase description

Glucose oxidase is an enzyme that catalyses the oxidation of the sugar glucose to gluconic acid. In nature it is synthesised by several species of fungi and insects such as honeybees. It can also be manufactured synthetically (Paula’s Choice uses this version). In cosmetics, it functions as a skin-conditioning agent. Glucose oxidase is also used in medicine to help monitor glucose levels, and in the food industry to control glucose amounts. The ester of gluconic acid is known as gluconolactone, a polyhydroxy acid (PHA) that in amounts of 2% and up and within the correct pH range has exfoliating properties for skin.

Glucose Oxidase references

  • Molecules, April 2019, pages 1–20
  • Biosensors and Bioelectronics, July 2018, pages 175–179
  • Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, October 2016, pages 50–54
  • Journal of Cosmetic Science, January-February 2013, pages 1–8
  • Journal of Biomaterials Applications, May 2012, pages 917–938
  • Applied Microbiology and Biotechnology, April 2008, pages 927–938

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.