Butyrospermum Parkii Butter

Ottimo

Antiossidante

Butyrospermum Parkii Butter at a glance

  • Also known as shea butter
  • A plant-derived lipid used as an emollient in cosmetics
  • Helps trap water within skin
  • Also has smoothing and antioxidant benefits

Butyrospermum Parkii Butter description

_Butyrospermum parkii_ butter (also known as shea butter) is a plant lipid extracted from the karite tree. It is used as an emollient in cosmetics and has smoothing properties for dry skin. _Butyrospermum parkii butter_ doesn’t just have a rich texture; it’s also a rich source of antioxidants, including quercetin, epicatechin gallate, gallocatechin and epigallocatechin, as well as skin-replenishing fatty acids (stearic and linoleic). It is an excellent ingredient to see in products designed to improve dry skin.

Butyrospermum Parkii Butter references

  • Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, June 2011, pages 45-55
  • Journal of Agricultural and Food Chemistry, October 2003, pages 6,268-6,273
  • Journal of Allergy and Clinical Immunology, February 2009, page S41

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.