Thioctic Acid

Ottimo

Antiossidante

Thioctic Acid at a glance

  • AKA alpha lipoic acid
  • An enzyme that offers antioxidant properties
  • Both water-soluble and oil-soluble
  • Can help defend skin from damage

Thioctic Acid description

Thioctic acid is the technical name for the antioxidant alpha lipoic acid. Unlike many antioxidants that are either water-soluble or oil-soluble, thioctic acid is both. Despite claims to the contrary, alpha lipoic acid isn’t the best antioxidant around. It is one of many that are beneficial for skin.

Thioctic Acid references

  • BioMed Research International, December 2015, ePublication
  • Acta Cirurgica Brasileira, October 2013, pages 708-715
  • Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, May 2009, pages 218-222
  • The British Journal of Dermatology, October 2003, pages 841-849
  • Clinical and Experimental Dermatology, October 2001, pages 578-582

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.