Tetrapeptide-30

Ottimo

Peptide

Tetrapeptide-30 at a glance

  • Peptide composed of amino acids proline, glutamic acid, and lysine
  • Helps interrupt pathways that lead to skin discolourations
  • Has soothing properties
  • Can revitalize a dull skin tone

Tetrapeptide-30 description

Tetrapeptide-30 is a synthetic peptide containing the amino acids proline, glutamic acid, and lysine. It acts on and within specific targets of skin to reduce factors and interrupt the pathways that lead to the appearance of discolourations and uneven skin tone. Tetrapeptide-30 also has skin-calming ability and can help revitalise a dull skin tone. It is supplied in a blend with glycerin and water, and the blend’s usage level for efficacy is between 0.5–5%.

Tetrapeptide-30 references

  • European Journal of Pharmaceutics and Biopharmaceutics, March 2018, pages 28-33
  • Cosmetics, May 2017 ePublication

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.