Polyglycerin-6

Buono

Umettante

Polyglycerin-6 at a glance

  • Synthetic glycerin polymer composed of six repeating glycerin molecules
  • Best known for its humectant properties
  • Helps skin attract and retain water to boost hydration
  • Promotes a plump, dewy look

Polyglycerin-6 description

Polyglycerin-6 is a synthetic humectant and glycerin polymer that helps hydrate the skin. It does so by attracting water to the skin’s surface. Through proper hydration, humectants like polyglycerin-6 work to give the skin a plump, healthy, dewy look. Usage levels of polyglycerin-6 in skin care range from 2–10%, with amounts of 2% or less also used in hair care to help stabilize foaming agents.

Polyglycerin-6 references

  • PubChem, Accessed August 2022, ePublication
  • International Journal of Cosmetic Science, July 2021, pages 601-609

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.