Phloretin

Ottimo

Antiossidante

Phloretin description

A flavonoid substance derived from apples and the bark of apple trees. As for topical application to skin, research has shown that it has antioxidant ability, can improve the look of an uneven skin tone, and also serves as a penetration enhancer, which means it can, when properly formulated, help other beneficial ingredients go beyond the superficial layers of skin.

Phloretin references

  • The FEBS Journal, August 2008, pages 3804-3814
  • Phytochemistry, April 2007, pages 1189-1199
  • Biological and Pharmaceutical Bulletin, April 2006, pages 740-745
  • European Journal of Pharmaceutics and Biopharmaceutics, issue 2, March 2004, pages 307-312
  • International Journal of Pharmaceutics, April 2003, issues 1-2, pages 109-116

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.