Pentapeptide-59

Ottimo

Peptide

Pentapeptide-59 description

Pentapeptide-59 is a biomimetic (a synthetic ingredient that mimics the processes of a natural ingredient) peptide that contains the amino acids arginine, histidine, phenylalanine and valine. On skin, it has been shown to reduce signs of sensitisation, including visibly reducing redness. It also helps skin become less sensitive by neutralising signals in skin's uppermost layers that would otherwise appear as signs of sensitivity. In order to deliver this peptide to skin and keep it stable during use, it's typically paired with emollient fatty acids such as shea butter or lecithin.

Pentapeptide-59 references

  • Clinical, Cosmetic, and Investigational Dermatology, January 2017, pages 11-16
  • Journal of Biochemistry, February 2017, pages 2,992-3,004
  • The Journal of Biological Chemistry, August 2008, pages 23,914-23,921

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.