PEG-8 Beeswax

Buono

Emolliente

PEG-8 Beeswax at a glance

  • Formed by the esterification of beeswax and polyethylene glycol
  • Adds emollience to formulas
  • Emulsifier and surfactant
  • Light-colored wax in its raw form
  • Ruled safe as used in cosmetics

PEG-8 Beeswax description

PEG-8 beeswax is an ingredient formed by the esterification of natural beeswax and synthetic polyethylene glycol. The result is a light-colored wax that adds emollience to cosmetic formulations. It is used as an emulsifier and a surfactant, too. The independent Cosmetic Ingredient Review panel has not yet reviewed PEG-8 beeswax individually but has ruled it safe to use in cosmetics based on safety data available from its component ingredients, beeswax and polyethylene glycol. Standard usage levels of PEG-8 beeswax in cosmetics is 4–12%, depending on formulary aesthetic goals and its intended purpose in the product.

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.