N-Hydroxysuccinimide

Ottimo

Umettante

N-Hydroxysuccinimide at a glance

  • Used to soften and condition skin
  • Is a reagent, meaning it triggers a reaction that creates a new substance
  • Can trigger the production of peptides and polymers
  • Is a white solid in its raw form

N-Hydroxysuccinimide description

N-hydroxysuccinimide is a synthetic ingredient used in cosmetics as an ester to soften and condition skin. It’s also a reagent, a substance used to trigger a reaction that leads to a new substance, such as peptides and polymers. Not surprisingly, it is most often found in glycerin-based blends that contain peptides. The recommended range for these blends is typically 2–5%. In its raw form, it is a white solid. N-hydroxysuccinimide has no known safety concerns.

N-Hydroxysuccinimide references

  • Journal of the American Chemical Society, August 2018, pages 9,374-9,378
  • Journal of Biomedical Materials Research, July 2009, pages 70-81
  • Bioconjugate Chemistry, November-December 2001, pages 1,085-1,088

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.