Moringa Oleifera Seed Oil

Ottimo

Emolliente

Moringa Oleifera Seed Oil description

A non-fragrant plant oil that contains several antioxidants, including zeatin, quercetin, and vitamins A, C, and E. The oil is also a very good source of oleic acid, a monounsaturated fatty acid that can replenish skin and help guard against moisture loss. There’s more: Moringa seed oil contains amino acids as well as plant sterols which can have a calming effect on skin. In short, it’s one of the better plant oils for skin, and its monounsaturated fat content gives it a lighter, less greasy feel than highly saturated oils like coconut.

Moringa Oleifera Seed Oil references

  • International Journal of Molecular Sciences, December 2016, ePublication
  • Lipids in Health and Disease, December 2016, ePublication
  • 3 Biotech, September 2016, ePublication
  • Journal of Oleo Science, Volume 58, 2009, pages 9-16

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.