Methionine

Buono

Antiossidante

Methionine description

Methionine is a type of amino acid, which are fundamental constituents of all proteins found in the body. Some of amino acids can be synthesised by the body; others (known as essential amino acids) must be obtained from protein in the diet. In skin care products, amino acids act as water-binding agents, and some have antioxidant properties. Amino acids can be combined with other ingredients that have skin-restorative ability to work in unison to fight signs of ageing. [br] [br] Note: Research has shown amino acids for skin work best when several of them are combined. For this reason, we rate the amino acids as a group more highly than some individual amino acids. Although some individual amino acids have distinctive benefits compared to others, you would be selling your skin short if you only focused on one particular amino acid.

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.