Marjoram

Non usare

Fragranza sintetiche e naturali

No known benefits

Marjoram at a glance

  • Essential oil taken from the Origanum majorana plant
  • Aromatic, volatile compounds are present in its volatile oils
  • Can sensitize skin
  • Often used in the food industry as a seasoning

Marjoram description

Marjoram, AKA _Origanum majorana_, is an herbaceous plant that produces essential oils chock full of aromatic compounds, like eugenol and linalool, that can sensitize skin. In skin care applications, this ingredient is most often used as a perfuming agent. Although used in cosmetics, marjoram is most often used in the food industry. It has a sweet and zesty scent similar to oregano. For more info, see the entry for _Origanum majorana_.

Marjoram references

  • The Pharma Innovation Journal, 2022, pages 4,454-4,460
  • Food Chemistry, February 2011, pages 833-84

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.