Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Soy Protein

Buono

Umettante

Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Soy Protein at a glance

  • Provides hydration in skin care products
  • Made from modifying lauric acid and soy protein
  • Reduces static electricity in hair care products

Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Soy Protein description

Laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed soy protein is a hydrating ingredient made by modifying the coconut-derived fatty acid lauric acid and protein derived from soybeans. According to one of its suppliers, in addition to its ability to condition skin, laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed soy protein reduces static electricity by neutralizing an electric charge on surfaces, making it a valuable additive to frizz control hair products. Use level of laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed soy protein in cosmetics ranges from 0.1%–5%, depending on intended results.

Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Soy Protein references

  • ParChem.com, Accessed July 2024

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.