Lactobacillus/Rye Flour Ferment

Ottimo

Umettante

Lactobacillus/Rye Flour Ferment description

_Lactobacillus_ rye flour ferment is a non-living probiotic made by fermenting rye flour with the microorganism _Lactobacillus_ that’s used to create sourdough bread. In cosmetics, it works as a humectant to draw and hold moisture to skin, helps to balance the natural flora that populate skin’s surface, aids in visibly repairing skin’s barrier, improves signs of dry skin conditions, and can have a calming action. As probiotic _Lactobacillus_ rye flour ferment breaks down on skin, it creates lactic acid, a postbiotic ingredient with many benefits for skin.

Lactobacillus/Rye Flour Ferment references

  • Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, December 2016, pages 2,038-2,047
  • PLoS One, February 2016, ePublication; and April 2014, ePublication
  • SOFW Journal, March 2014, pages 2-9

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.