Hydrogenated Rice Bran Oil

Buono

Antiossidante

Hydrogenated Rice Bran Oil at a glance

  • The end product of the hydrogenated of Orzya sativa (rice) bran oil
  • Skin and hair conditioning ingredient
  • Has antioxidant properties

Hydrogenated Rice Bran Oil description

Hydrogenated rice bran oil is the end product of the hydrogenation of _Oryza sativa_ (rice) bran oil. Hydrogenation is the process of adding hydrogen to a compound in order to change its properties. In cosmetics, hydrogenated rice bran oil serves as a skin and hair conditioning ingredient. It also has antioxidant properties and contains several fatty acids, such as palmitic, stearic, and oleic. Use levels of hydrogenated rice bran oil range from 0.5–20% depending on formulary goals.

Hydrogenated Rice Bran Oil references

  • PubChem, Accessed April 2023, Website
  • Cosmile Europe, Accessed April 2023, Website

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.