Hydrogenated Rapeseed Oil

Ottimo

Emolliente

Hydrogenated Rapeseed Oil description

Simply put, hydrogenated rapeseed oil is a non-fragrant plant oil that's been put through the hydrogenation process. This type of hydrogenation involves adding hydrogen gas to the oil, making it more stable and also changing its texture, typically changing from a fluid (oil) state to a semi-solid state. On skin, hydrogenated rapeseed oil works as an emollient, thickening agent, and occlusive. As a plant oil, its antioxidants (chiefly a compound known as sinapinic acid and vitamin E) plus polyunsaturated fatty acids such as the highly stable omgega-9 erucic acid help ensure skin looks and feels healthy and younger by preventing water loss, repairing skin's surface, and bolstering skin's supply of antioxidants. Note: Rapeseed oil is also known as canola oil.

Hydrogenated Rapeseed Oil references

  • Phytotherapy Research, February 2020, pages 254-269
  • Journal of the American Oil Chemists' Society, January 2017, pages 37-46
  • International Journal of Cosmetic Science, October 2015, pages 496-505

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.