Glycereth-26

Buono

Miglioratore della texture

Glycereth-26 at a glance

  • Synthetic, glycerin-based ingredient
  • Used as a moisturising and thickening ingredient in cosmetics
  • Is used in concentrations up to 39.5% in rinse-off products and 6% in leave-on formulas
  • Ruled safe as used in cosmetics

Glycereth-26 description

Glycereth-26 is a synthetic glycerin-based ingredient used as a humectant (moisture-binding agent) and thickener in cosmetics. In its raw form it is a slightly viscous liquid. Glycereth-26 is used in rinse-off products in concentrations up to 39.5% and leave-on products in amounts up to 6%. The independent Cosmetic Ingredient Review panel has deemed glycereth-26 safe as it is used in cosmetics.

Glycereth-26 references

  • Nanomedicine: Nanotechnology, Biology and Medicine, February 2020, ePublication
  • Cosmetic Ingredient Review, March 2019, pages 1-11

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.