Fragrance

Non usare

Fragranza sintetiche e naturali

No known benefits

Fragrance description

One or a blend of volatile and/or fragrant plant oils (or synthetically derived oils) that impart aroma and odor to products. These are often skin sensitiser because they are composed of hundreds of individual chemical components. Fragrance is a leading source of sensitivity to cosmetics.

Fragrance references

  • Biochimica and Biophysica Acta, May 2012, pages 1,410-1,419
  • Aging, March 2012, pages 166-175
  • Chemical Immunology and Allergy, March 2012, pages 77-80
  • Experimental Dermatology, October 2009, pages 821-832
  • International Journal of Toxicology, Volume 27, 2008, Supplement pages 1-43
  • Food and Chemical Toxicology, February 2008, pages 446-475
  • Skin Pharmacology and Physiology, 2008, issue 4, pages 191-202
  • American Journal of Clinical Dermatology, 2003, issue 11, pages 789-798

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.