Enzymes

Buono

Esfoliante

Enzymes description

Vast group of proteins, produced by all living things, that act alone or with other ingredients as catalysts in chemical and biological reactions. Enzymes are divided into six main categories: oxidoreductases, transferases, hydrolases, lyases, isomerases, and ligases. The names of most, but not all, enzymes end in -ase. Enzymes are used in skincare products to prompt exfoliation. Most enzymes are finicky about how and under what conditions they will act. Sometimes several enzymes are required to carry out a particular reaction, and their actions are affected by temperature and pH. Some enzymes depend on the presence of other enzymes, called coenzymes, to function, or they depend on a specific body temperature. It would require an exceptionally complicated process to stimulate enzyme activity via topical application to skin.

Enzymes references

  • Annals of Clinical and Laboratory Science, March-April 1977, pages 93-98
  • Journal of Proteome Research, May-June 2005, pages 967-971
  • International Journal of Cosmetic Science, April 2000, pages 85-94

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.