Anthemis Nobilis Flower Extract

Ottimo

Estratto vegetale

Anthemis Nobilis Flower Extract at a glance

  • Rich source of antioxidants
  • Has soothing properties
  • Commonly called Roman chamomile

Anthemis Nobilis Flower Extract description

_Anthemis nobilis_ flower extract is also known as chamomile flower extract. It has notable skin soothing and anti-ageing properties. Adverse responses to chamomile have been reported among those who are aggravated by other plants in the daisy family. If you’re allergic to plants in the daisy family, you may need to avoid products that contain chamomile.

Anthemis Nobilis Flower Extract references

  • International Journal of Toxicology, May-June 2017, pages 57S-66S
  • Asian Journal of Pharmaceutical Science & Technology, January 2016, pages 89-95
  • Journal of Colloid and Interface Science, December 2015, pages 183-188

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.