Amino Esters-1

Buono

Polimero

Amino Esters-1 at a glance

  • Skin conditioning ingredient
  • Lab synthesized precursor to non-canonical amino acids
  • Not commonly used

Amino Esters-1 description

Amino esters-1 is a rarely used cosmetics ingredient, used primarily as a skin conditioner. In general, alpha amino esters are considered precursors to what are called non-canonical amino acids, meaning they are not found naturally in the genetic code of living organisms. They are lab synthesized and used to develop small-molecule therapeutics and biologics, most often in pharmaceutical settings. On the rare occasion this ingredient is used in leave-on cosmetics, the typical use level is 2.5%.

Amino Esters-1 references

  • CoSmile Europe, Website, Accessed February 2025
  • Health Canada, Website, Accessed February 2025
  • Journal of the American Chemical Society, October 2024, pages 27,267-27,273

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.