Almond Oil

Ottimo

Emolliente

Almond Oil description

Also known as sweet almond oil, this is a non-volatile, non-fragrant oil extracted from the seeds of almonds and used as an emollient. Almond oil is a rich source of skin-replenishing ingredients including triglycerides and several fatty acids (oleic, linoleic, and myristic among them). It is not known to cause sensitivity.Almonds (_Prunus amygdalus_) can be sweet or bitter. Sweet almond is listed in Latin as Prunus amygdalus or Prunus dulcis and does not contain harmful constituents. Bitter almond comes from another species, _Prunus amara_, and does contain harmful constituents that shouldn’t be applied to skin.

Almond Oil references

  • ISRN Toxicology, September 2013, ePublication
  • Complementary Therapies in Clinical Practice, February 2010, pages 10-12
  • Journal of Agricultural and Food Chemistry, June 2008, pages 4,096-4,10

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.