Acetylated Lanolin Alcohol

Buono

Emolliente

Acetylated Lanolin Alcohol at a glance

  • An ester of lanolin
  • Serves as an emollient and thickener
  • Helps promote skin hydration
  • Discourages water loss

Acetylated Lanolin Alcohol description

Acetylated lanolin alcohol is an ester of lanolin, a waxy, emollient substance derived from sheep’s wool. An ester is a compound formed from an alcohol and an acid with the elimination of water, and are common among cosmetic ingredients. In skin care, it’s used as an emollient and occlusive agent. When emollients are applied to skin, they help to promote hydration by discouraging water loss. The Cosmetic Ingredient Review Expert Panel reviewed acetylated lanolin alcohol and deemed it safe for use when used in current accepted concetrations levels (0.02%-6.3%).

Acetylated Lanolin Alcohol references

  • International Journal of Toxicology, May/June 2018, pages 19S-27S

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Valutazione degli ingredienti

Ottimo

Comprovati e sostenuti da studi indipendenti. Ingrediente attivo eccezionale per la maggior parte dei tipi di pelle o dei problemi.

Buono

Necessario per migliorare la consistenza, la stabilità o la penetrazione di una formula.

Discreto

Generalmente non irritante, ma può presentare problemi per come appare esteticamente, nella stabilità o avere problemi di altro tipo che ne limitano l'utilità.

Da evitare

Può causare irritazioni. Il rischio aumenta se combinato con altri ingredienti potenzialmente problematici.

Non usare

Può causare irritazioni, infiammazioni, secchezza, ecc. Può offrire benefici solo in alcuni casi, ma nel complesso è dimostrato che fa più male che bene.

Sconosciuto

Non abbiamo trovato l'ingrediente nel nostro dizionario. Registriamo di volta in volta tutti gli ingredienti mancanti per tenere aggiornato il nostro dizionario.

Non classificato

Non abbiamo ancora assegnato un voto a questo ingrediente perché non abbiamo avuto modo di esaminare la ricerca in merito.